• Frakt från 18:-
  • Fri frakt från 299:-
  • Klarna

GOTS

Vi är stolta att vara GOTS-certifierade!

Det innebär att våra produkter är:
Ekologiska
Etiskt tillverkade
Miljövänliga
Spårbara
Certifierad av extern part
Kvalitetssäkrade

Tar du dessa saker för givna eller vill du vara säker?

GOTS

Summerville - GOTS-certifierat varumärke sedan 2017

GOTS

GOTS står för Global Organic Textile Standard. GOTS-certifieringen visar på miljötänk och socialt ansvar i hela kedjan. Från odling, beredning och tillverkning till färdig produkt. Summerville är GOTS-certifierat varje år sedan 2017 och våra produkter bär GOTS-loggan med  vårt certifieringsnummer. Ekologiskt på riktigt!

Certifierat

Våra produkter är certifierade hela vägen från den ekologiska bomullsodlingen, i den miljövänliga infärgningen, genom produktion och som färdiga produkter.
På så sätt kan du vara säker på att Summerville-produkterna är snälla mot både barn och vår miljö. Det är något vi är väldigt stolta över.

Ekologisk odling

GOTS-märkningen visar att produkten är tillverkad av ekologiskt odlad råvara, dvs bomull från certifierade ekologiska bomullsodlare, som får rättvist betalt och kan leva på sin lön. Kring den ekologiska odlingen är inga bekämpningsmedel tillåtna, vattenkvaliteten skyddas och jorderosion förhindras.  

Inga kemikalier

GOTS har stränga begränsningar i kemikalieanvändning. Vid infärgning av produkterna får färgerna inte innehålla några ämnen som är skadliga för människa eller miljö. GOTS-certifieringen visar att produkterna är helt fria från hälsoskadliga ämnen och har varit så i hela produktionskedjan, ända fram till färdig produkt. 

Sociala krav

GOTS-certifieringen ställer krav på arbetsmiljö och sociala rättigheter. Med en GOTS-märkt produkt vet du att produkten är schysst producerad, att arbetare fått rättvist betalt och har goda förhållanden. Att det är vuxna, utbildade sömmerskor och skräddare som kan leva på sin lön, får utveckling oavsett kön och fritt får uttrycka sina åsikter.

Kontroller

Hela processen, från bomullsodling till produktion och lagring av produkter, kontrolleras årligen av särskilda certifieringsorgan för att säkerställa att allting sker enligt GOTS regler. Inga avsteg får göras om den slutliga produkten ska märkas med GOTS. 

Kvalitet

GOTS-certifieringen är också en kvalitetsstämpel.
För att en produkt ska kunna märkas med en äkta GOTS-logga med certifieringsnummer måste produkten uppfylla särskilda kvalitetskrav. Det gäller bland annat tvättäkthet, krympning och slitage. Köper du äkta GOTS-märkt köper du kvalitet!

Till slut

Slutresultatet är ekologiska produkter av högsta kvalitet, som inte har varit i kontakt med skadliga kemikalier och därför är snälla mot både barn och miljön. Produkter som vi är stolta över och hoppas att du ska tycka mycket om.

Läs gärna mer om GOTS på www.global-standard.org

Tar du för givet att babyprodukter och babyleksaker som du köper är ekologiska och miljövänliga eller vill du veta säkert?

Om du vill vara säker, välj GOTS-certifierat!